لطفا به این نوشته امتیاز دهید!
[کل: 1 میانگین: 3]

مقدمه

طراحی داخلی رستوران نقش مهمی در جذب مشتریان و افزایش درآمد و سودآوری رستوران دارد. هدف از طراحی داخلی رستوران، ایجاد فضایی کاملاً مناسب برای مشتریان است که احساس راحتی و آرامش را در آن بتوانند برای خود تجربه کند. طراحی داخلی رستوران از جمله طراحی‌ های حرفه‌ای می ‌باشد که نیازمند توجه به رنگ‌ های مناسب، نورپردازی ‌ها، انتخاب صندلی ‌ها و مبلمان و دکوراسیون و همچنین طراحی جزئیات دیگر می ‌باشد. در طراحی داخلی رستوران باید به نکاتی نیز توجه شود که ازجمله می ‌توان به ایمنی، بهداشت و استاندارد های مربوط به این صنعت می‌ باشد. همچنین در طراحی داخلی رستوران باید با محصولات و منوی رستوران نیز هماهنگی ایجاد شود تا مشتریان تجربه فوق‌ العاده‌ای را از استفاده این رستوران کسب کنند. با توجه به اهمیت طراحی داخلی رستوران باید با دقت و برنامه ‌ریزی دقیق انجام شود تا بهترین نتیجه ممکن حاصل گردد.

 نکات طراحی داخلی رستوران

 نکات طراحی داخلی رستوران

برای‌اینکه ما بتوانیم  ‌یک طراحی داخلی فوق ‌العاده مشتری پسند و پر کاربرد برای رستوران خود داشته باشیم می ‌بایست یکسری نکات و ویژگی ‌ها را مد نظر قرار دهیم که در ادامه هر کدام را با ذکر توضیحات برای تان مطرح می ‌کنیم.

۱- استفاده از رنگ‌ های مناسب: رنگ‌ های داخلی رستوران باید با محیط و غذا هایی که در این رستوران سرو می ‌شوند سازگاری و هماهنگی داشته باشد (مثلاً اگر غذا های چینی ارائه می ‌کنیم رنگ ‌بندی نیز بر این اساس صورت پذیرد) و این رنگ ‌بندی نیز می ‌بایست احساس راحتی و آرامش را به مشتریان القا کند.

2- محیط مناسب: برای ‌اینکه مشتریان بتوانند احساس راحتی و آرامش بیشتری را در محیط رستوران تجربه کنند ما می ‌بایست محیط را از نظر دمایی و رطوبت به‌ گونه ‌ای طراحی کنیم تا مشتریان اذیت نشوند.

3- نورپردازی مناسب: استفاده از نورپردازی مناسب، می ‌تواند بر روی روحیه مشتریان و استفاده‌ کنندگان از محیط رستوران تأثیر مثبتی داشته باشد و چه ‌بسا جلب توجه مشتری را نیز به همراه داشته باشد.

۴- صدا و موسیقی: توجه به صدا و موسیقی و استفاده از ابزار آلات کاربردی برای ایجاد صدای بهتر در رستوران ‌ها می ‌تواند تأثیر مثبتی در طراحی داخلی رستوران داشته باشد.

5- میز و صندلی: میز و صندلی‌ های رستوران باید به ‌گونه‌ای باشند که مشتریان احساس راحتی داشته باشند و همچنین از نظر تعداد نیز تعداد میز و صندلی ‌ها باید کافی باشد.

6- دسترسی به سرویس بهداشتی: در رستوران‌ ها باید امکان دسترسی به سرویس بهداشتی به بهترین حالت ممکن طراحی شود تا مشتری ‌ها بتوانند به ‌راحتی به سرویس‌ های بهداشتی دسترسی داشته باشد بنابراین این موضوع نیز در طراحی داخلی رستوران حائز اهمیت می ‌باشد.

7- تهویه هوای مطبوع: در طراحی داخلی رستوران ‌ها توجه به تهویه‌ ی هوا بسیار مهم می ‌باشد بنابراین در این نوع طراحی باید توجه به سیستم‌ های تهویه هوای مناسب رعایت شود تا هوای داخل رستوران تمیز و خنک و در زمستان تمیز و گرم باشد.

طراحی داخلی مطب دندان پزشکی

 سبک های طراحی داخلی رستوران

 سبک های طراحی داخلی رستوران

در طراحی داخلی رستوران، معماری ‌های مختلفی می ‌تواند به کار رود. برخی از سبک‌ های معماری که معمولاً در طراحی داخلی رستوران ‌ها استفاده می ‌شود شامل سبک کلاسیک، سبک مدرن، سبک سنتی، سبک آسیایی و غیره می‌ باشد که در ادامه هر کدام را بیشتر توضیح می ‌دهیم.

ویژگی‌ های رستوران با سبک کلاسیک

رنگ: در طراحی داخلی رستوران رنگ آمیزی از ویژگی‌ های بارز و مهم شمرده می ‌شود که در این نوع سبک استفاده از رنگ‌ های تیره هویت خاصی داشته و همچنین وجود لباس ‌های رسمی و خاص نیز از ویژگی‌ های بارز رستوران‌ های سبک کلاسیک می ‌باشد.

چیدمان مبلمان: چیدمان مبلمان در رستوران‌ های با سبک کلاسیک باید به ‌گونه ‌ای باشد تا مشتری را با فضا های خصوصی بیشتری آزاد بگذارد و مشتری احساس راحتی بیشتری داشته باشد.

تزئین: برای تزیین فضا ها در رستوران‌ هایی با سبک کلاسیک می‌ توان از انواع المان ‌ها، گلدان ‌ها، شمع‌ ها و لوستر ها و همچنین از انواع قاب ‌ها و تابلو های مجلل استفاده کرد.

طراحی داخلی کافه

 رستوران با سبک مدرن

 طراحی داخلی رستوران مدرن

نور؛ در رستوران‌ های با سبک مدرن نور از ویژگی ‌های اصلی می‌ باشد که باید از نوری ملایم و هنری استفاده شود.

مبلمان: از ویژگی‌ های دیگر طراحی رستوران با سبک مدرن به شمار می ‌رود و مبلمان می‌ بایست از چوب‌ های ساده و با طرحی ساده استفاده شود. همچنین رنگ ‌بندی نیز در رستوران ‌های با سبک مدرن می‌ بایست از رنگ‌هایی با تناژ روشن، خاکستری و قهوه‌ای استفاده شود.

 رستوران با سبک سنتی

همان ‌گونه که از نام این سبک پیداست توجه به ویژگی‌ های بومی و محلی از اتفاقات خاص در طراحی داخلی رستوران می ‌باشد. یعنی به ‌طور کلی شما می‌ توانید تم رستوران خود را براساس ویژگی‌ های محلی انتخاب کنید همچنین برای رنگ‌ های شاداب مانند زرشکی فیروزه‌ ای سبز و قرمز نیز می ‌توانید در رنگ ‌آمیزی این رستوران بکار ببرید و چیدمان مبلمان نیز باید فضایی دوستانه را تداعی کند معمولاً مبلمان از چوب بوده و یا گاهی اوقات در رستوران ‌های با سبک سنتی از تخت‌ ها نیز استفاده می ‌شود.

در رستوران ‌های با سبک سنتی از تزیینات دیواری، آجر ها عکس‌ ها و قاب ‌های تزیینی طبیعت و همچنین آثار باستانی و مناطق گردشگری بومی نیز می ‌توان استفاده کرد.

 نورپردازی در طراحی داخلی رستوران

 نورپردازی در طراحی داخلی رستوران

نورپردازی در طراحی داخلی رستوران، عاملی مهم در ایجاد فضایی دل ‌نشین و گرم می ‌باشد. با استفاده از نورپردازی در داخل رستوران می ‌توان احساس راحتی و آرامش بیشتری را برای مصرف ‌کنندگان ارائه داد. در ادامه برخی از مواردی که در نورپردازی داخلی رستوران باید مورد توجه قرار بگیرد معرفی شده ‌است.

  • استفاده از نور های گرم: استفاده از نور های گرم می‌ تواند فضایی صمیمانه و دوستانه را برای مشتریان ایجاد کند. نورهای گرم را می‌ توان با استفاده از رنگ‌ های زرد و نارنجی و از لامپ‌ های ال ای دی ایجاد کرد.
  • تمرکز تعریف مناطق مختلف: برای ایجاد فضایی گرم و صمیمی می‌ توانید مناطق مختلفی را با استفاده از نورپردازی های متفاوت تعریف کنید به ‌عنوان مثال می ‌توانید بخشی از رستوران را با استفاده از نور های روشن و سرد و برخی دیگر را با استفاده از نور های گرم و نرمال نورپردازی کنید.
  • استفاده از نورهای رومانتیک: برای رستوران ‌ها یا کافی‌ شاپ‌ هایی که به دنبال ایجاد فضای رمانتیک و چشم‌ نواز هستند می ‌توانند از نورهای رمانتیک برای محیط رستوران خود استفاده کنند. این نور ها را می‌ توان با استفاده از لامپ ‌های ال‌ای‌دی قرمز و صورتی صورت داد.
  • تعریف نقاط متمرکز نورپردازی: برای جلب توجه مشتریان به برخی از قسمت‌ های رستوران، می‌ توانید از نورپردازی‌ های متمرکز استفاده کنید. برای مثال می ‌توانید با استفاده از نور های روشن نقاطی را که غذا های خاصی سرو می ‌کنید را روشن کنید و تأکید بر محیط داشته باشید.
  • استفاده از نور های مختلف: برای ایجاد تنوع در نورپردازی داخلی رستوران، می ‌توانید از نور های مختلفی بهره ببرید برای مثال می ‌توانید از نور های زرد، نارنجی، ‌سفید و آبی استفاده کنید این کار می‌ تواند فضایی چشم ‌نواز و جذاب در رستوران ایجاد کند.

در نهایت در نورپردازی داخلی رستوران باید به میزان نور مصرفی توجه شود. مصرف نور زیاد می ‌تواند فضایی ناخوشایند و خسته ‌کننده و نور کم نیز همین اتفاق را می ‌تواند برای مصرف‌ کنندگان به‌ همراه داشته باشد . بنابراین برای اینکه بتوانید حسی فوق‌العاده را برای مشتریان خود ایجاد کنید می ‌بایست به میزان کافی نور در محیط  ایجاد کنید.

طراحی داخلی اداری

طراحی داخلی رستوران

 در نهایت

در این مقاله مجموعه دژار بزرگ‌ ترین تیم طراحی معماری ایران سعی کرده ‌است تا آن ‌چه که در طراحی داخلی رستوران می‌ بایست بدانید را به‌ صورت کلی برایتان مطرح کند. اما می‌ بایست گفت این همه آن چیزی که در طراحی داخلی رستوران باید مورد توجه قرار بگیرد نیست. زیرا طراحی داخلی رستوران نیازمند تخصص، تجربه و دانش کافی می ‌باشد که هرکس نمی‌ تواند به ‌راحتی این کار را انجام دهد. اگر برای طراحی داخلی رستوران خود نیازمند یک تیم طراحی فوق‌ العاده می‌ باشید می ‌توانید با متخصصین مجموعه دژار تماس برقرار کنید. این نکته نیز توجه داشته باشید که شما می ‌توانید به‌ صورت رایگان مشاوره خود را دریافت کرده و طراحی داخلی رستوران خود را به مجموعه دژار واگذار کنید.

لطفا به این نوشته امتیاز دهید!
[کل: 1 میانگین: 3]